Thursday, November 3, 2011

AKhirnya...:)

akhirnya...
benda yang aku idam2 kan dah pun aku miliki..
hahahah
thank to my father...
dye slalu tunaikan pa je aku nak
cpt nan lambt je..
heheh
ari ni 3 hb 2011
hahahah..
hary yang paling aku hapy...
nak senyum je...


hah..ni la impian sye...
syg benda ni like nyawa...heheh
muahhhhh!!
lagi 2 yg sye ngah nak dapt kan...
iaitu...

hah ni slh stu yang nak sye dptkan...dlm perjalanan la skunk...
agy stu..

tadaaa...hah ni dah pun aku order..
hujung bulan bleh angkut bwk balek...
hehehe..like2...
cukup kot uat sementara wktu..aku nya duit pun dkt seribu gak la abis...
:)
cukup untuk tahun ni..
tahun dpn nak dptkan handycam lak...
maybe..hehhe
sye happy skunk..
alhamdulillah...


Wednesday, September 28, 2011

rm 15...

hahahahahhah
rini 28 hb 2011
beta bosan dirumah
otak dah jem siapkan kad kahwin..
so beta ajak yunk beta kuar...
beta g parade...
dengan memandu honda bertayar dua beta...
hahhahahha
sampe parade..
pusing perabihkan lemak
lepak2 cri smurfs...
jumpa jugak bju smurfs tu
tapi tak da saiz plak...
so....
beta gerak g jaya jusco plak..
teros menuju ke food court
sebb beta lapo...
yunk beta blikan kuew tiaw sizzling
beta bli ayor...
bismillahirrahma nirrahim...
ngap mkn...
perh...tak sidap...
hahahah
so pas bih melantak,mengumpat
kami p lepak kat tempat men game...
men punya men..
kami teringin nak msuk tempat game kanak2...
ada tempat yang masuk dua token
control dan tangkap bear2 yg da...
beta suka tgk dye gelak..senyum...
beta pun perabihkan rm10 beta
p bli token...
tapi malangnya
beta tak berjaya...
huhuhuhuh
maapkan beta yea...
hahahahaha
nanty beta nak dapt kan jugak tok dye stu...

agak2 bila...

huh!!!
lama simpan bajet ni...
tapi idak cukup..
agak2 bila aku leh rembat benda alah ni..??

hahahaahh...
dalm genggaman tak lama lagi...
pastu...
kumpul duit agy nak bli ...
bli apa yea???
hehehe...
pikiaq dulu la....

Thursday, September 8, 2011

5.9..maka tua lah aku..heheh

hahahaha..
aku manusia paling happy 
bila usia menjangkau 20..
thanx tok semua korg2 yang wish
and thank kat dorg2 yang celebrate bufday aku...



hah!!ni kek pemberian cici whatn a (yank).....
aku g celebrate kat kfc...hehehe nan acikin..
meksih..terharu senarnya...:)


ni lak kek pemberian kawan lama aku
puteri nadzirah nama nya...
heheheh...
mekasih..
kek ni hasil air tgn dye sendiri...
:)


Friday, August 26, 2011

jangan lupakan namaku...



Walau aku tidak bersamamuJangan engkau lupakan dirikuWalau aku tiada di sisimu
Jangan engkau lupakan namaku
Kerana
Aku mengingati mu
Kerana
Aku men’cintaimu
Andai aku
Bisa bertemumu
Dengan senyum ku tadah syukurku
Andai aku bisa menyentuhmu
Air mata pasti deras gugur
Kerana
Aku merindui mu
Kerana aku sentiasa
Menyintaimu oh sepenuh hati
Walau kamu
Jauh di mataku
Jangan aku hilang dalam kalbu
Saat kamu samar mengingati
Jangan aku terus kau lupakan
Kerana aku
Sentiasa mengingatimu
Kerana aku
Sentiasa menyayangimu oh kekasih hati
Andai aku bisa memelukmu
Pasrah aku tabah diujimu
Andai aku bisa dicintai
Dengan rela menyerahkan hati
Kerana
Aku merindui mu
Hmmm Kerana aku sentiasa menyintaimu....

sesegan always remember u all semua....
dont worry..
im always sesegan selalu yang slalu korg rindui heheheh

Tuesday, August 16, 2011

syE InGt NAK belA..

sambil masak sotong sambal..
saye berkata kat mak..
' mak kalo kita tambat leembu kat blakang umah ni orait jugak..
nanty dah da anak lembu tue leh jual mak ..nanty org jdi usahawan.. '
mak berkata kat saya..
'sebelum mak tambt lembu..mak tambat kamo dulu..'
heheheheh
so aku mencari idea len..
tibe2 aku nampk seekor cicak didinding...
tiba2 aku amik lastik dan lastik cicak tu...
pap!!!!!hah dapat pun...
aku tunjuk kat mak...
mak menjerit..
aku tanya mak...
'napa mak jerit??'
mak jawab..
" terkejut...eee p buang.."
esoknya...
aku duk kat dapur...
aku termenung..
tiba2 ada bintg kecik nek atas tgn aku...
aku amik.. dan aku tgk...
aku ckp kat mak..
" mak org nak bela semut.."
mak ckp
'buang tebiat pa kmo ni"
ermmm..
lps tu aku kecewa....
semua bintg peliharaan aku... mak aku tolak..
tapi...
KeNAPA DYE TOLAK...?
BUKAN AKU NAK BELA NAGA PUN...RIMO KE...
CONfiUS..COnFius...!!! 

sAyEr sORg Yg...

yANg taLkACtIvE...
YaNg UnDeRsTAnDiNg..
yAng dOnT KnOw..
yaNg FIeRcE
yaNg HapPy..
YanG liKe sMiLE...
yanG pEraMAh..
yaNg yANg ...
YAng PA lgi YE????

Sunday, August 14, 2011

dah nak rayee...

Ampun dan maaf andainya aku ini…
Terkasar bahasa dalam bicara
Tersilap bicara semasa bersama
Termarah yang tak kena tempatnya
Tertanya tak tentu hala..
Tersasul yang tak sengaja
Terpukul kat mana-mana
Terpekik kuat di telinga
Terhantuk terketuk di kepala
Terpinjam terambil harta & benda
Termoody tak semena-mena
Terumpat bila ada cerita,
Teremail benda yang tak sepatutnya kau terima
Termacam-macam yang kena-mengena.. ,,
Di hari yang mulia sepuluh jari ku hulurkan semua,
Memohon kemaafan atas segala dosa yang ada
Kerana aku masih bernama manusia
Pastinya tak lepas membuat dosa
Semoga dimaafkan,
Salam Aidil Fitri Maaf zahir & Batin









Friday, August 12, 2011

MoOd2 yANg HadIR...


SaAt TeRkhIrKu


tak pernah terpikir olehku
tak sedikit pun ku menyangka
kau akan pergi tinggalkan ku sendiri

begitu sulit ku menyangkal
begitu sakit ku rasakan
kau akan pergi tinggalkan ku sendiri
* di bawah batu nisan kini kau tlah sandarkan
kasih sayang kamu begitu dalam
sungguh ku tak sanggup ini terjadi
karna ku sangat cinta
** ini lah saat terakhirku melihat kamu
jatuh air mataku menangis pilu
hanya mampu ucapkan selamat jalan kasih
satu jam saja ku telah bisa
cintai kamu kamu kamu di hatiku
namun bagiku melupakanmu
butuh waktuku seumur hidup
satu jam saja ku telah bisa
sayangi kamu di hatiku
namun bagiku melupakanmu
butuh waktuku seumur hidup
di nantiku
repeat **
satu jam saja ku telah bisa
cintai kamu kamu kamu di hatiku
namun bagiku melupakanmu
butuh waktuku seumur hidup
satu jam saja ku telah bisa
sayangi kamu di hatiku
namun bagiku melupakanmu
butuh waktuku seumur hidup


tinggi nya angan2...





dapt benda2 ni mmg tak pk pa dah...:)

Monday, July 11, 2011

sYe bUkN yG TerBAik...

sye bukan terbaik awak..
sye slalu nyusahkan awak
sye tak da pape
sye hanya syg awk pura2,
sye tak jujur...
awak sye lepaskan awak..maapkan sye...
:'(

RInDuKan awaK SahAbaT...

Persahabatan Adalah Sebuah keperluan Bagi setiap manusia
sahabat kadang membuat kita sedih tapi lebih sering membuat kita tertawa sahabat itu akan selalu terkenang di hati dan sanubari dan Dia...sahabatku semoga engkau berjaya disana.aku pasti merindukanmu untuk bersama lagi 
Ini bukan sekedar persahabatan ia adalah sebuah keluarga 
mengapa aku berkata seperti ini? karena aku tahu... sebuah persahabatan yg seperti keluarga akan terukir di dalam hati dan sanubari begitu mendalamkan terkenang sepanjang hayat, dan akan menjadi cerita untuk anak cucu aku persahabatan yang di mulai dari sebuah hoby dan tujuan yang sama akan selalu membuat kenangan kenangan yang sulit terlupakanKami menunggu untuk berkumpul bersamakenangan kenangan yang selalu ada di benak dan hati kami tertawa bersama, menangis bersama, sedih bersamabegitu banyak momentum yang telah terjadi bersama kawan Pernah Kita sama sama susah ...Susah senang kita selalu bersama dan saling membantu sahabatku Dan sekarang sahabatku akan pergi untuk menentukan hidupnya aku pasti akan merindukanmu sahabatku, tapi aku yakin kita akan  berkumpul kembali aku tak pernah akan terpisah...betapa aku menyayangi sahabat2ku...



i love u all...
miss u all...

AnaK bUAh SyE...








hah..ni la anak2 buah kesygan sye...hehhe
nakal nya eee..
sorang nama nya athirah 
n
sorg agy namanya adriana...
love u kat dorg..
muahhhh!!
miss u ...


Sunday, July 10, 2011

DeMi cInTA..

maaf ku telah menyakitimu
ku telah kecewakanmu
bahkan ku sia-siakan hidupku
dan ku bawa kau seperti diriku
*courtesy of LirikLaguIndonesia.net
walau hati ini trus menangis
menahan kesakitan ini
tapi kulakukan semua demi cinta
akhirnya juga harus kurelakan
kehilangan cinta sejatiku
segalanya telah kuberikan
juga semua kekuranganku
jika memang ini yang terbaik
untuk diriku dan dirinya
kan kuterima semua demi cinta
* jujur aku tak kuasa
saat terakhir ku genggam tanganmu
namun yang pasti terjadi
kita mungkin tak bersama lagi
** bila nanti esok hari
ku temukan dirimu bahagia
ijinkan aku titipkan
kisah cinta kita selamanya

demi cinta


kisAh mEreka......

Hah...ini hary sye nak cita tentg kengkawan saya..hehhe
Windu rasanya kat dorg...
Firstly nak say thanx bab sudi jadi kawan aku
Terbaik r korg..hahahha...
Dah 2 tahun kita berkenalan kan...:)
Meh2..aku nak cita skit kat bwh ni tentg kengkawan aku sesorg
Start sem 1,
Insan yang aku kenal...



Insan ni nama dye ratna n aku call dye yunk..
Dye aku kenal sejak skolah rendah tapi tak la rapat
Start kat kolej kami rapat..
Sejujurnya dye bek sgt nan aku
Gambar kat atas ni time kami nak balik ipoh...
Dalam bas ni..
Yank aku ni care sgt tentg diri aku
Kekdg kami gelak
Kekadang kami gaduh
Kekdg kami majuk
Mcm2 la hehhe
Lebiu yunk...




Ni plak kak qila..
Kami panggil dye kak sbb dye taking care sgt nan kami semua
Dye sesuai la nan panggilan kakak tu
Dye slalu marh kalo aku tak solt
Ingt agy
Waktu bulan pose
Dye la rajin bancuh air tok kami 7 org ni
Hehheh
Thanx sgt2 akak..



Hah ni lak kak tirah
Paling tua kat dorm kami..
Dye ni kuat gelak
Ske buli aku
Hahah tapi tak pa aku suka
Aku pon ske sgt nyakat dye hehhe
Thanx akak pahm kerenah org..



Ni lak acikin
Dye ni buas
Tapi dye dgr nasiht aku
Bab tu aku syg dye
Hehhe
Aku nan dye dah macm kakak adik dah..
Thanx phm pangai org yeaa..





Hah!!ni wani

Dye ni dapt menyanyi
Perh sdp..
Tambh2 lagu ziana zain madah berhelah
Hehhe
                                                       Thanx wunny sudi jadi kawan aku           




Ni lak zue..
Dye ni bek..
Bek sgt nan aku
Thanx yea
Caring nan org dulu
Sory kalo da lukakan haty..
Thanx jadi kawan org...






Ni lak fiza..
Tapi disebbkan ramai beno org nama fiza
Aku cipta satu nama tok dye
Iaitu BAB
Hahha
Glamornya nama dye
Kui3
Kekai sampe skunk babe!!
Dye ni aku suka usik
Dye cool je
Mcm takda masalh
Tapi dalaman dye aku idak la tau
Hehe thanx sudi jadi kwn aku..


Ni lak linda
Org panggil dye topo
Oh!!dye ni garang babe
Baran nya tak da sapa leh reda kan..
Hahha
Tapi hati dye baik ma..
Thanx ko best r babe








Hah!!ni plak fiza..
Dye ni la yang pau aku first2 aku kenal hahha
Tapi tak pa
Dye ni la yang salalu teman aku kesana kemari
Dgr apa yang aku ngadukan
Mcm2 la
Thanx byk bantu aku
Walau kita slalu gaduh bila je sem dah nak abis
Setiap sem kita gaduh babe
Tapi tak pa
Pergaduhan memtgkan kita heheh



Ni lak kak as..
Kakak aku
Aku kenal masa kat dorm
Bek jugak nan aku
Heheh
Thanx sudi jadi kakak sye



Ni lak yusdiana
Aku call dye akak yus
Bab dye mactured
Dye bek sgt nan aku
Dye layan aku bek
Dye la yg call aku adik
Hehe
Thanx akak sudi jadi akak adik
Layan kerenah adik awak ni
N kalo nak tau dye slalu likan aku tart buah..sdp sgt2


Pastu..aku masuk sem2...
Masuk sem 2 aku dipindahkan ke dorm bawh..
Bermulalah perkenalan bru..




Ni amalina
Aku panggil ina je
Dye satu kelas nan aku
Mase sem due kami duk satu dorm
Dye ni kuat nangis
Hahha
Uat skit yg terharu dye akan nangis
Hehe
Tahan nan pangai suka ngusik org ni
Thanx sudi jadi kawan org
N byk gak tolong org...
Lebiu...







Hah ni la illyana ismail
Dye ni dah mcm kakak aku
Kalo aku uat slh pasty ditegurnya
Thanx yea yana byk tolong adik
Aku slalu usik dye
Aku ingt agy aku gaduh nan dye pasal bantai busuk dye
Heheh
Klaka babe
Lebiu..



Aslinawaty...

Org call dye as...
Dye ni lembut je rupanya
Tapi kasar babe
Aku pon kalah nan dye
Hahah
Best r dapt kenal ko
Thanx r babe



Hah ni la poyah...
Dye ni pon org call adik
Dye ni sporting orgnya
Hehhe
Thanx jdi gak kawan aku kan
Maap la slalu buli ko..
Hehe
Thanx babe jadi kawan aku
Terbaekkk..:)



Ni lak shairah ezni..
Tapi namanya panjg beno
Aku buh nama rara
Hahahahha
Jahatnya aku
Ra thanx r sudi jadi kawan org
Dye ni sekatil nan aku waktu sem2
Byk gak tolong aku
Heheheh

Kemudian...dah pent perh otak

Pihak kolej menghantar aku g practikal..
Aku dihantar ke aspati jelapang..
So aku da kenalan baru la...






Ni la budak rumah at meru..
Myra nama dye
Dye ni ckp pon org tak dengo..
Hahah
Lembut sgt cakp nye..
Dye syg sgt kat helmet pink dye tue
Dye mmg ske uat tgn mcm tu
Org dah tgo jgn uat mcm tu
So skunk tukar gaya lak
Heheh btw thanx gak byk tolong org yea...
Thanx tahan nan kerenah org yea..heheh
Lebiuuu..


Ni lak dayah
Hahhaha
Dye ni kaki gelak
Aku ckp la pape pon msti dye gelak...
Dye suka kalo aku cakp
Haddoi skit dada
Dayah2
Thanx jdi kawan aku
Gelak nan aku...:)
Thanx yea..




So skunk aku dah bijak skit
Aku masuk sem 4 iaitu sem akhir
Aku mesti da kenalan bru


Hah ni farhana
Org call ana
Dye ni sempoi babe
Hahah
Thanx r akhir2 sem kita jadi mem...
Ko memg sempoi
Dye kata aku nan dye kembar
Bab kami da rambut yg sma
Hehhe




pape pon thanx for all...
thanx juga yang lain yg byk bantu aku
thanx jadi kawan hehehe
syg kowg semua.....muahhhhhh!!!
maap le kalo da usik tahap melampau tu..heheh
syg la kat korg semua...
:)



















Tuesday, July 5, 2011

percaya pada ku..

berikan cintamu juga sayangmu
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga waktu menjemputku
ku berikan cintaku juga sayangku
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga waktu menjemputku
saat ku tahu kau akan pergi jauh
izinkan aku tuk selalu menantimu
untuk katakan ku ingin dirimu (ingin dirimu)
agar kau tahu betapa ku terlalu
mencintaimu aku akan menunggu
hingga dirimu kembali untukku


Source: http://liriklaguindonesia.net/u/ungu/ungu-percaya-padaku/#ixzz1REy0Pvu5

:'(

Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Mungkin kita bersama
Nanti di atas sana
Biar ku setia menjaga cintamu
Selamanya
Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir

sedih plak ..

ermm terasa sedih lak..
teringat kat kengkawan..
ermm..
tingat kat semua yg penah aku kenal..
ermm..
agak2 nya la...
dema uat per ye??
sihat ke idak??
ermm...

Sunday, July 3, 2011

be a profesional..

cuba tok jadi sorg yang profesional
cuba nak jadi sorg yang berfikiran logik..
cuba nak letak kepercayaan kat yg tersyg..
cuba elak jadi yg terlampau jeloz..
cuba menjadi sorang yang adil dari segi family,sahabat n buah haty..:)
cuba jadi sorg yang menerima sesuatau nan haty terbuka..
cuba untuk berhenti berpikiran negatif...
cuba unutuk bersemanagt meneruskan hidup...
cuba untuk taat perintah ALLAH..
cuba melakukan kebaikan..
cuba mencari yang terbaik tuk diri...:)

jgn terlalu menyayangi sye..

:)
saye ni tak da paper
jgn terlalu menyayangi saye..
awak2 semua ...,
heheh...
saye syg org lebih tak pa...

Friday, July 1, 2011

saye nak jdi garang buleh??

ermm..
kekdg tersa cm aku ni bek sgt..
rasa nak jadi cm dulu..
aku tak nak dah org pijak pale aku
dah cukup bek dah kot selama dua tahun ni..
skunk aku akan uat kptsn aku sendiri..
klo aku kata ya!
ya la jawabnya
kalo tak!
tak la..
lantak la org nak kata pa...
kptsn ditgn aku...

Thursday, June 30, 2011

bila nak dapt benda2 ni???





angan2 je lebih si sesegan ni...:)

berakhir...:'(




thanx byk sgt tolong org
susah dan seng..
org doakan dye bahagia...
syg dye..
kalo da nak share pape gtaw la kat org...
insyaallah org tolong dye...
senyum sselalu...
lupakan maslh lalu...